In afwachting van de overzet

Wat een schitterende mekanieker bij MAN Agadir. De geknelde diesel leiding word weggehaald en er wordt een nieuw stuk leiding tussen geplaatst. Voor een lang verhaal kort te maken 3 uur later zijn wij weer op pad. Na meer dan 3 maand kunnen wij in Agadir naar een Marjane supermarkt. Dit is een schitterend moment, wat een overvloed aan alles. Wij hebben in onze 3 maand van lockdown geen te kort gehad aan niets. Maar het is toch wel leuk om na zo’n periode in een supermarkt rond te kunnen lopen en er wordt dan ook flink voorraad ingeslagen.

Na Agadir trekken wij terug naar Taliouine met een kleine Dtour. De jongens van Betsy on the road bellen ons op om te horen of wij in de buurt zijn van Barage Imi El Kheng. Ze hebben zich gisteren vast gereden aan de rand van de barage. Toevallig zijn wij in de buurt en een uurtje later staan wij bij Betsy on the BARAGE…… TJJAAAA, wij kunnen zelfs niet tot hun Betsy geraken omdat de ondergrond te slecht is met risico dat Phoca komt vast te zitten. Slepen is geen optie, dan maar uitgraven en ophogen met de zandplaten onder Betsy. Een locale vrachtwagen met voldoende kabels en touw kan zo Besty on the BARAGE terug on the road krijgen. Een avontuur waar nog veel over gepraat gaat worden.

Samen rijden Betsy en phoca verder naar Taliouine, waar wij dan tegen zonsondergang pas aankomen….. Morgen blijven wij gewoon staan op de camping. De dagen erna rijden wij samen via te kleine maar adembenemende wegen de bergen door omdat het via de hoofdbanen niet mogelijk is om De provincie Ouarzazate te passeren. Er is ergens een corona uitbraak geweest en de gouverneur heeft de provincie op slot gedaan. Het is een flinke omweg die wij maken via de kleine bergpassen maar echt adembenemend mooi….

Eens wij uit de hoog atlas zijn nemen wij terug afscheid van onze Belgische vrienden van Betsy on the road en gaan elks onze eigen weg. Wij rijden verder naar Ouzoud waar wij dan officieel vernemen dat de ferry van 1 juli niet vaart. Al een geluk kunnen wij onze tickets verplaatsen naar 13 juli. Dus wij blijven nog 2 weekjes langer in Marokko, het is geen straf…. Alhoewel wij ons zinnen toch een beetje op de Italiaanse lekkernijen en vooral op de wandel mogelijkheden hadden gezet, maar wat zijn 2 weken. Wij verlaten Ouzoud en trekken terug naar de kust. Daar gaan wij op het gemakje en vooral heel erg op het gemakje genieten van de koele zeelucht in afwachting van de 13de juli. Het buikgevoel en de berichtgevingen zijn alvast positief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voer hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stay in Touch

spot_img

Het weer bij ons

Reykjavik
onbewolkt
5.8 ° C
6 °
5.1 °
70 %
1.5kmh
0 %
di
7 °
wo
7 °
do
8 °
vr
7 °
za
9 °

Related Articles