De oversteek naar Europa

Het buikgevoel zat er nog niet te ver naast, boot van 13 juli is 15 juli geworden, dat valt weeral mee. Wij doen het rustig aan tot dinsdag 14 juli, dan zetten wij de trek naar het Noorden in. Op de 14de juli begint de dag om 5 uur, om 6uur vertrekken wij uit Aourir net ten Noorden van Agadir. De eerste 40 km zijn nog secundaire maar vanaf dan is het autostrade rijden voor de volgende 790km. In totaal rijden we 830 km tot de laatste parking van de autostrade die tevens zogoed als volledig tolbaan is. Voor het tolgeld moet je het al niet laten alles samen 60 euro ongeveer….. Wij slapen die nacht op de laatste parking van deze autostrade samen met 8 andere campers en 1 overlander de BALOO van Simon en Diane. Zeer vriendelijke mensen die we al even volgen via facebook en nu eindelijk eens ontmoeten.

Dan de 15de rond de middag rijden wij samen met BALOO richting haven met nog een ommetje van 60 km om te kunnen tanken. Het prijsverschil met de Europese diesel is een groot om het niet te doen. Er kan nog 220 liter bij, die moeten wij dan toch niet in Europa tanken. Rond 13 uur komen wij aan in de haven van Tanger Med. Na tickets controle mogen wij het havengebied binnen rijden, dit is de eerste bevestiging dat wij varen vandaag. Daarvoor was het steeds onder het moto, geen nieuws is goed nieuws. Wij rijden de parking op en installeren ons nog voor de komende uren. Normaal zou de ferry om 22:30 uur de haven verlaten. Het verlaten is echter voor later.

Eerst is het wachten zonder enige informatie van hoe of wat. Na uren een massa volk hebben zien staan bij de tickets office komen wij er achter dat wij ook hier onze tickets moeten afhalen. De situatie is ongehoord honderde mensen staan opeengepakt al drummende vooral zonder mondmaskers aan te schuiven. Wij beslissen om te wachten tot deze massa zich een beetje heeft opgelost. Om niet te veel in detail te treden om 02:00 hr ’s nachts hebben wij onze boord documenten.

Ja vertrek WAS om 22:30hr, allemaal zonder enige informatie van de maatschappij uit. Wij volgen de reeds in beweging gekomen auto’s want er zijn maar 4 campers die deze ferry nemen. Om een nog langer verhaal korter te maken. Na politie, douane, nog eens politie, de scanner en dan nog een een manuele controle. Rijd Bakkie om 05:00 hr de ferry M/V MAJESTIC op van rederij GNV. Wij zijn moe en kruipen nog voor afvaart in ons bed…. Om 06:00 hr vertrekt de ferry met 7:30 uur vertraging……

De middag erop worden wij wakker op zee en gaan wij de ferry verkennen, op zoek naar eten en drinken. Dit zit goed fout hier aan boord, mensen zitten, hangen overal in groepjes of groepen bij elkaar. Aan de bar en rond het gesloten zwembad zitten echt grote groepen samen zonder mondmaskers, kussend, omhelzend….. Ook in de gangen loopt zogoed als niemand met mondmasker rond, dit is echt foute boel. Wij beslissen alvast om zo min mogelijk onze hut te verlaten. Wij zitten erop en moeten erdoor.

En dan komen wij aan in Genua, er word opgeroepen dat wij zijn aangekomen. Met dit bericht komt er ook een ware volksbeweging op gang. Eens op dek 6 zien wij dat de toegang terug naar boven is geblokkeerd en zitten we als ratten in de val, er is maar 1 oplossing buiten wachten. Om en bij een 1000 passagiers worden op 1 dek vastgehouden in afwachting van ontscheping. Dit is zo fout, wetende dat GNV een Italiaanse rederij is. Een rederij uit het land dat zo hard getroffen is door COVID-19. Wij beslissen al zeer snel dat we even 2 weken zeer voorzichtig gaan omspringen met contacten in Frankrijk. Daar gaan we even de lockdown vergeten met lekkere wijn en eten…… Of wij al dan niet COVID-19 hebben opgelopen op M/V MAJESTIC van rederij GNV, dat vertel ik jullie graag in het volgende blog bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voer hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stay in Touch

spot_img

Het weer bij ons

Reykjavik
onbewolkt
5.8 ° C
6 °
5.1 °
70 %
1.5kmh
0 %
di
7 °
wo
7 °
do
8 °
vr
7 °
za
9 °

Related Articles