Op zoek naar stofplaten en een band.

En wij zijn weer vertrokken. Verlaten Foum Zguid in de voormiddag en rijden richting Tata via de asfalt weg. Onderweg passeren we nog een kleine oase en komen we nog een groep dromidarissen tegen. De volgende morgen rijden we via de RN 07 tot route vers Tafraout. Op kaart een piste maar deze is ondertussen geasfalteerd, niettemin een mooie weg. In de late namiddag komen wij aan in Tafraout.

We zetten ons in een palmerie die geen dadels meer oplevert dankzij de droogte van afgelopen 2 jaar. Ammaaii wat een super plekje. Er staan dan ook nog FB kennissen, “10000woorden” Nederlands koppel met 2 gouden zoontjes, Kaspen en Tristan. Wij blijven hier 3 volle dagen staan. Onze dagen brengen we door met gezellige babbels. De 2 gouden kereltjes die af en toe op bezoek komen. We maken een mooie wandeling. Elke ochtend even naar het centrum voor verse inkopen. Beetje onderhoud aan Bakkie. Haren laten knippen. Beeldmateriaal sorteren en zo vliegen de dagen voorbij.

Maar na 3 dagen moeten wij verder. Ik wil zo snel mogelijk de stofplaten besteld krijgen bij MAN Agadir, waar wij op maandag middag aankomen. Tja, en dan krijg je het verschil te zien tussen een Europese en een noord Afrikaanse MAN garage. Maar de hoofd garagist is vriendelijk en behulpzaam en met google translate en de partnr’s die wij van onze Belgische MAN garage hebben gekregen zijn een halfuurtje later de stofplaten besteld. Woensdag halen wij ze op. Dinsdag blijven wij rustig op een camping 20km ten zuiden van Agadir staan. Hier doen we een beetje onderhoud en een wasje daar mag altijd tijd voor gemaakt worden. Zoals afgesproken trekken wij woensdag ochtend naar de MAN garage in Agadir.

MAN garage agadir

whooowww MAN heeft eindelijk de stofplaten in versterkte versie gemaakt. Wij gelukkig, garagist heel gelukkig. Na 1 stofplaat gepast en gemonteerd te hebben en nog wat info gekregen voor het team 1000woorden gaan wij verder. Nog even naar het grootwarenhuis en naar de Souk in Agadir centrum en dan is bakkie en ik er klaar mee, hup weg. Wij rijden nog tot Tiznit waar wij een paar dagen zouden staan. Och jaa, onderweg naar Tiznit worden wij ook nog eens aan de kant gezet door de gendarmerie royale. Die stond in de kant met een speedgun, allĂ© wij reden te snel, 71 ipv 60km/ hr. En hoe lost men dit op in Marokko? Dat is 300 dirham svp maar als je geen bewijsje moet hebben is het 200 dirham dus wij verder en 200 dirham armer ” 20 euro”.

Zoals geplant wij naar Tiznit waar wij een dag blijven staan om in de stad verse inkopen te doen. Dat lukt aardig voor uiteraard weinig geld. Die avond krijgen wij van het Nederlandse rally team te lezen dat de Carta rally en 2 andere evenementen niet kunnen doorgaan. Omdat Marokko heeft beslist deze te niet te laten doorgaan door het corona virus in Europa. Eigenlijk een beetje wereldwijd. Behalve in Afrika waar op het ogenblik van het schrijven van dit blog nog maar 2 gevallen van corona BEKEND zijn. Oeps, dus terug bij af wat de nieuwe band betreft. Wij gaan de zoektocht naar de nieuwe band hervatten en geven hier meer uitleg over in ons volgende blog bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voer hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stay in Touch

spot_img

Het weer bij ons

Reykjavik
onbewolkt
5.8 ° C
6 °
5.1 °
70 %
1.5kmh
0 %
di
7 °
wo
7 °
do
8 °
vr
7 °
za
9 °

Related Articles