Zoektocht naar een band word verder gezet.

En wij gaan verder, verlaten Tiznit en trekken richting Sidi Ifni. Een klein badplaatsje wat vroeger in Spaanse handen was. Dan word het toch weer duidelijk, ze kunnen het niet onderhouden, zo jammer. Ik ben er zeker van dat Sidi Ifni een zeer mooie badplaats geweest is, maar nu ach ja. Je ziet dat er welvaart geweest is, met de nadruk op GEWEEST. Niettemin blijven wij hier 6 dagen hangen voor wij onze banden jacht verder zetten richting Guelmim

Guelmim een behoorlijk grote stad, daar gaan wij wel een band vinden. Bij het binnen rijden van Guelmim stoppen wij bij het eerste tankstation om te informeren. De vriendelijke man stuurt ons door naar een banden specialist. Een grote die gaat jullie zeker kunnen helpen. Zo gezegd zo gedaan, wij naar DE banden specialist van Guelmim. Daar aangekomen zien wij al dat het zeker geen bandencentrale is zoals wij die kennen. Maar na veel telefoontjes komt de baas toevallig binnen. Hij zegt dat het niet bij hem kan, volg mij maar ik breng jullie naar de juiste man. Den baas op zijn brommertje voor ons, wij met ons 12 ton in de achtervolging. Niet simpel om een brommertje bij te houden. Wij worden dan ook regelmatig met het typische Marokkaanse handje aangespoord te volgen. Dan komen wij aan bij de banden specialist van de stad, oké. Er wordt druk getelefoneerd. Foto’s van de band genomen. Nog wat Whatsappjes naar hier en daar en dan is het wachten, en wachten en wachten. We wachten tot 16 uur. Tja het is vrijdag, Marokko, 16 uur, neen dat komt niet goed. Wij wisselen gsm nr’s uit, test berichtjes naar elkaar en morgen weten wij wanneer de band hier is?????? Eerst foto en prijs hé Hamid.

Wij op weg naar een staanplaats bij een warm waterbron. Ja je leest het goed, een warm waterbron. De weg er naar toe is best pittig maar wel mooi rijden. Tegen aperitief tijd komen wij aan bij de bron. Schitterend en echt warm. 40 graden warm zuiver bronwater. Dat had ik niet verwacht in Marokko. Het zou nog een overblijfsel zijn van een olie boorput van lang geleden. Een mooie plaats alleen spijtig dat er een overlast van vliegen is. Jammer, de volgende dag beslissen wij verder te gaan.

warm waterbron

Gewoon een stukje piste in de woestijn in de buurt van Guelmim uiteraard want wij verwachten nieuws van onze band. Het is een schitterende piste, gewoon mooi door het niets, rustig en veel dromedarissen. ‘S middags hebben wij 4G en ook meteen een berichtje van Hamid de banden specialist. Wij vinden jullie band niet maar hebben een andere gevonden????? De foto word doorgestuurd. Tja het is een band, het is rond, het is zwart en er zitten groeven in. Neen dat is een band waar wij niets mee kunnen doen. Hamid je bent bedankt voor de moeite maar die band moeten wij niet hebben. Al goed dat het allemaal via Whatsapp verloopt want de vriendelijkheid leunt zeer dicht bij de opdringerigheid bij bepaalde vastberaden verkopers. Dus BAND terug bij af. Wij passeren over een week of 2 Dakhla nog. Daar zal de band wel te vinden zijn. Eerst nog op het gemakje richting Plage Blanche maar dat lezen jullie dan weer in het volgende blog bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voer hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stay in Touch

spot_img

Het weer bij ons

Reykjavik
licht bewolkt
11.8 ° C
12.1 °
11.1 °
76 %
4.6kmh
40 %
di
12 °
wo
12 °
do
13 °
vr
13 °
za
14 °

Related Articles