Terug naar IJsland

Het idee IJsland werd gemaakt Juli 2021

Laten we beginnen bij het begin, of het einde van ons vorig avontuur dat vastliep door de reeds welgekende en vele malen vervloekte COVID pandemie. Dit kan allemaal nagelezen worden op onze “deze” website https://www.phoca-mobil.be . We waren ergens in België aan het rondtoeren toen wij op het gekke idee kwamen om, oja, nog eens naar IJsland te gaan. Nu de wereld ging sneller open dan vewacht en dat wisten wij niet toen de plannen gemaakt en tickets besteld werden voor de ferry van Smyril Line. Het mocht wel iets langer zijn dan 5 jaar geleden, want 4 weken is te kort om dit schitterend “land” eiland te leren kennen. Dus gaan wij gewoon iets langer, planning is om 4 maanden op IJsland te blijven

Weg zijn wij, deel 1 naar Hirtshals Denemarken

Na de familiale verplichtingen zijn wij weg. Eerst langst Luxemburg om iets goedkoper de dieseltanks te vullen, 20 cent/Liter goedkoper dat scheelt een aardige euro. Na luxemburg gaat het hoofdzakelijk over autosnelweg naar Denemarken waar wij nog een weekje gaan genieten. Eerste stop Denemarken is Mogeltonder, prachtig oud identiek dorpje met een schitterende kerk die zeker een bezoek waard is.

Dag 2 in Denemarken: Komen wij in het waddengebied terecht en zoeken ons een slaapplaats juist voor de weg naar Mando, een waddeweg die elk hoogwater volledig overstroomt. Zeer Mooie omgeving, prachtige natuur.

Dag 3 Denemarken: Is een rijdag met regelmatig stops, ondertussen is het weer flink omgeslagen, regen en 12 graden. Goede voorbereiding voor IJsland. Wij brengen nog een bezoek aan Ribe. De oudste stad van Scandinavië, volgens de boekjes uiteraard.

Dag 4 Denemarken: Rijden niet zo ver vandaag, stoppen in Oddesunt. Heerlijk beentjes strekken en vooral veel, heel veel zeehondjes spotten vlak bij het strand.

Dag 5 Denemarken: Rijden nog wat noordelijker richting Hirtshals met de nodige stopjes om de schitterende duinen te bezichtigen.

Dag 6 Denemarken: We gaan wandelen in de Rubjerg duin, de grootste bewegende duin van Europa, deze verplaatst zich een 18 meter per jaar, dat is te zien aan de natuur. Bomen worden gewoon opgeslokt door de duin. De vuurtoren op de duin is in 2002 zelfs tientallen meters verplaats, anders zou die ondertussen in zee zijn gestort. Rijden die dag nog verder naar Hirsthals waar wij de ferry naar IJsland moeten nemen. De verhalen daarover lezen jullie in het volgende Blog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voer hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stay in Touch

spot_img

Het weer bij ons

Antwerpen
bewolkt
26.3 ° C
27.8 °
24.9 °
60 %
1.3kmh
100 %
di
28 °
wo
24 °
do
23 °
vr
22 °
za
20 °

Related Articles