Verder richting Tromsø 2019

De volgende dagen na de Noordkaap en Havøysund met de middernacht zon gaat het reis tempo een stuk omlaag, effe rustiger aan doen.
Genoeg km gedaan de afgelopen 10dagen. Dus de rem erop, met rij dagen van gemiddeld 50km komt er al snel tijd vrij voor beweging.
Er word een wandeldag in gepland, wij gaan naar de oksfjordgletsjer kijken.
Een wandeling van 6km enkel, dus 12km op en neer, dat is een makkie voor ons.
Toch een of ander buikgevoel zegt om toch maar genoeg eten en drinken mee te nemen.
En ja hoor, buikgevoel klopt.
Na 2 uur stappen over slechte paden met glibberige rotsen en wortels bereiken wij de tussen stop op 3km.
Op naar de gletsjer, na nog eens 2uur en 1.5km bereiken wij een rotspartij waar wij niet over willen, wij moeten ook nog terug.
Hier stoppen wij op 500meter van de gletsjers.
Er is geen doorkomen meer aan.
Effe op krachten komen met een gezond boterhammetje en koekjes om dat heel dat stuk terug over rotsen, puinvelden, struiken en alle ander rotzooi terug bij bakkie te geraken.
17uur, wij komen veilig, moe en voldaan terug bij onze veilige thuis, bakkie. Na een babbeltje met Noorse wandelaars vertrekken wij nog en eindigen op een gewone parking vol met mobilhomes.
De oogjes vallen na het eten gewoon dicht.
Bij het bekijken van de route lijkt het ons beter om 2 ferry’s te nemen dan 130km rond te rijden.
Dus bakkie gaat de ferry op, de dag voor Tromsø slapen zowat te midden van de wildernis, schitterende plek, op de muggen na dan.
Het busje deet is zo een beetje mijn standaard uitrusting geworden, zelfs in de fjorden wemelt het van die kleine degoutante steekbeestjes.

Tromsø, zeer vriendelijk Noorse stadje met veel musea en bezienswaardigheden.uitzicht haventje tromso
Wij bezoeken enkel het planetarium waar een voorstelling over het Noorderlicht word gegeven die madam des mobilhomes wenst te kijken.Planetarium
Na Tromsø en haar planetarium gaan wij verder en eindigen bij Sommaroy bridge waar wij verwelkomd worden door een Zwitsers koppel dat wij al een paar keer hebben gezien, dan maar samen op de apperitief.
Vanavond is het weer uitstekend om nog eens van de middernachtzon te kunnen genieten, wat wij dan ook uitgebreid doen.
Fantastisch gewoon.middernachtzon
Wij blijven nog een nachtje staan bij de Sommaroy bridge, deze keer komen er 2 Hollandse mbh bij staan, de Zwitsers zijn reeds verder. Het idee om de middernachtzon nog eens te mogen beleven word in de war gestuurd door plots opstekende mist, wat dan ook weer mooie foto’s oplevert. sommaroy in de mist En zo als meestal, heeft ieder nadeel zijn voordeel. Door de mist kan er op een normaler uur in bed gekropen worden. Morgen gaan wij op verkenning in regio Senja

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voer hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stay in Touch

spot_img

Het weer bij ons

Antwerpen
bewolkt
26.3 ° C
27.8 °
24.9 °
60 %
1.3kmh
100 %
di
28 °
wo
24 °
do
23 °
vr
22 °
za
20 °

Related Articles