Onze eerste ervaring met de prachtige Highlands | IJsland Deel 6

Reykjavik richting Noord tot Godafoss

Nadat wij het schiereiland Snaefellsnes verlaten hebben gaat de reis meteen naar Reykjavik. Hier moeten wij zijn om ons visa te regelen om iets langer dan de gereglementeerde 90 dagen te mogen blijven in IJsland. Mevrouw des mobilhomes maakt de avond voordien nog de volledige papieren bollenwinkel in orde. En dat loont de dag nadien. Want na 90 minuten en 160 euro armer verlaten wij de immigratiedienst van IJsland. Visa is aangevraagd, vernemen wel iets over 15 werkdagen. Wij maken van de gelegenheid gebruik om uiteraard Reykjavik te bezoeken maar vooral om ALLES te wassen op de camping in Hafnarfjordur.

Wanneer we bijna 7 weken te hebben rondgezworven in en rond de fjorden van het Oosten, Noorden en Westen is het tijd om het binnenland in te trekken. Na 2 dagen Reykjavik en camping van Hafnarfjordur trekken wij het binnenland in. We doen nog grote winkelboodschappen en tanken alles vol gaat het via de 36 en 550 naar de F 338. Het F weg rijden is met deze meteen gestart.

Die nacht staan wij ergens op een zijweg van de F338 bij een Gletsjer rivier delta, Schitterend. Na de F338 komen wij op de 35 uit, geen F weg meer maar zeker de moeite, zo gaan wij het IJslands highlands gebied is. Wij nemen nog de F336 als op en neer weg om naar een wandeling naar de Longjuffel gletsjer te maken. De nacht brengen wij door bij op een kleine parking bij Gygjarfoss langszij de F347.

De dag nadien is het vroeg dag. Wij rijden nog 12 kilometer op de F337 tot bij het geothermische gebied Hveradalir. Wij maken hier een wandeling van  4 uur, wat een prachtig dal. Schitterend. Wij beslissen om nog een beetje verder te rijden naar Hveravellir. Daar aangekomen beslis ik om een een slaapplekje te zoeken op de F735, wij vinden wel iets dacht ik. Niet dus. Op het einde van de F735 is algoed een parking/keerpunt. Het is een sportief ritje, maar 10 kilometer maar wel 1,5 uur later komen wij aan op de parking/keerpunt en installeren wij ons. Hier blijven wij een dagje staan, wat een magisch mooi plekje.

Na een dagje rust om al het beeldmateriaal nog eens is ordenen en een nieuw reisfilmpje te maken verlaten wij deze schitterende plek en brengen een bezoek aan het geothermische gebied Hveravellir. Totaal anders dan Hveradalir, ook mooi. Maar het meest genieten wij hier van de hotpot. Na een wandeling en een welverdiende hotpot gaat het verder Noord via 35 en de F734 gevolgd door de 734. Het is weer een sportief ritje. Niet veel kilometers wel 3 rivier crossings waarvan ééntje gepeild moest worden.

Ondertussen is het voorspelde slechte weer aangekomen, veel, zeer veel wind en de nodige regen. Het regent weer eens een volledig etmaal, niet hard maar hard genoeg om niet buiten te komen. Toch gaan we nog iets verder noord. wij verlaten de 734 en gaan via 756 verder juist tot wij het Maelifellsdal inrijden, daar stoppen wij voor de nacht in de hoop dat de weerberichten morgen ook hun gelijk halen, en dat is droger en zonniger weer.

De weervoorspelling klopt, dat doet dan weer meteen even goed dat zonnetje. Wij vertrekken op tijd om het Maelifellsdal in te rijden en worden meteen overweldigd door haar schoonheid. Na een 10 tal kilometers is er een wandeling voorzien. Aangekomen op de kleine parking bij de wandeling zien wij een colonne defenders aankomen, het is de groep van Desert Fox. Effe kort bijkletsen en ieder gaat zijn eigen weg verder. De Desert Fox groep rijd verder het dal uit, wij gaan te voet de berg op richting Maelifellshnjukur. Mooie kleine zeer steile wandeling die wij voor de rest van de dag in onze benen voelen.

Na de mooie wandeling verlaten wij het Maeliffelsdal en stoppen nog bij de Reykjafoss voor een hotpot en een paar foto’s van de Reykjafoss te nemen. Foto’s zijn gelukt, hotpot was overbevolkt en hebben wij overgeslagen. Wij rijden nog verder tot noord van Akureyri waar wij morgen de boodschappen gaan doen, en hopelijk later op de dag de Godafoss eens zonder regen te kunnen bezoeken. 3xScheepsrecht? Het is scheepsrecht geworden, het is droog. Daar blijft het dan wel bij, het is grijs en 7graden, 7 graden eind juli 🥶🥶🥶. Na een droog bezoek aan Godafoss rijden wij nog enkele kilometers tot op de camping van Laugar, daar hebben ze goede en betaalbare wasmachines. Wij houden het alvast warm, de rest van onze reis lezen jullie in het volgende blog bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voer hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stay in Touch

spot_img

Het weer bij ons

Antwerpen
half bewolkt
8.1 ° C
9.4 °
7.1 °
90 %
9.3kmh
75 %
di
11 °
wo
9 °
do
11 °
vr
13 °
za
13 °

Related Articles