Het schiereiland Snaefellsnes | Ijsland Deel 5

Snæfellsnes en effe langs Reykjavik

Wij beginnen aan de verkenning van het schiereiland Snæfellsnes via de noordelijke weg nr 54. bij de eerste stop valt mijn oog op een scheepswrak iets verder, dat wordt een wandeling. Mooi, niet ver maar duidelijk een wrak dat maar weinig belangstelling kent bij de grote toeristische stroom die hier toch wel aanwezig is.

Na de wandeling naar het wrak rijden we rustig verder. Madam des mobilhomes is mij goed gezind, enkele kilometers verder mag ik weer stoppen om een bergwandelingske te maken, niet groot wel mooi.

De 3 dagen dat wij op het schiereiland Snæfellsnes zijn bevallen ons. Het is weer een heel ander IJsland, ruw, hoog, grillig, lavavelden en dan weer schitterende fjorden. Gewoon mooi. Na een dag met 2 wandelingen, eentje naar de bergtop van de Eyrarfjall met adembeneemende uitzichten over de fjord en de groenlandsezee. Bij aankomst in Grundarfjordur maken wij nog een namiddag wandeling van 6 kilometer naar de Grundarfoss. Morgen gaan wij eens een kijkje nemen bij de Kirkjufell.

Zoals voorzien gaan wij ’s morgens naar de kirkjufell kijken, vooral een mooie wandeling. kirkjufell is vooral een toeristenmagneetje in mijn ogen. Na onze voormiddag wandeling gaat de tocht nog verder, nu richting nationaal park Snaefellsjökull. We maken verscheidene korte wandelingen met als hoogtepunt de vuurtoren van Mallarrif. Daar hebben wij het geluk om tot 2 keer toe een pool vosje te kunnen spotten. Dit is schitterend.

Wij maken nog een mooie wandeling naar het Budaklettur kratertje. Van bij het Budakerkje gaat dit heel de weg door een lavaveld. Het is trouwens ook beter weer geworden en er kan in T-shirt gewandeld worden. Ik denk dat wij een beetje geklimatiseerd geraken, T-shirt bij 15 graden 😊

De dag nadien trekken wij maar meteen door tot in Reykjavik. Stilletjes aan tijd om de kuststreek met al de mooie fjorden, kliffen en stranden te verlaten en het binnenland in te trekken. Maar eerst moeten wij onze verblijfsvisa in orde maken. En dat moet bij immigratiedienst van Reykjavik. Hoe dat verloopt en veel meer lezen jullie in het volgende blog bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voer hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stay in Touch

spot_img

Het weer bij ons

Antwerpen
half bewolkt
8.1 ° C
9.4 °
7.1 °
90 %
9.3kmh
75 %
di
11 °
wo
9 °
do
11 °
vr
13 °
za
13 °

Related Articles